0616091350 Instagram Whatsapp
ouder-kind traject

Ouder-kindtraject

Tijdens het ouder-kindtraject gaat u spelenderwijs met uw kind leren emoties de juiste plek te geven binnen het gezin. Centraal staat hoe u kunt praten met uw kinderen over emoties;  die van uzelf en die van hen.  Een mooie gelegenheid voor u en uw kind om de band te versterken en emoties bespreekbaar te maken. 

Achtbaan vol emoties!

Uw kind maakt de hele dag van alles mee. Zo wordt er de hele dag door een beroep gedaan op de emotionele ontwikkeling van uw kind.  In de ontwikkeling is uw kind bezig om zich bewust te worden van zijn eigen emoties en die van anderen. Daarnaast ontdekt hij of zij hoe dit op de juiste manier geuit kan worden. Dit is een lastig proces. Een proces waar wij als volwassenen nog vaak genoeg moeite mee hebben. Kinderen worden ook thuis geconfronteerd met emoties van zichzelf en anderen. Van ruzie met een broertje tot heftige gebeurtenissen als een echtscheiding. Zo speelt het gezin een grote rol in de emotionele ontwikkeling van uw kind. Om goed te kunnen ontwikkelen, ongeacht wat er in de omgeving van uw kind gebeurt, is het belangrijk dat uw kind zich veilig voelt emoties te uiten. 

Als ouder speelt u hier de belangrijkste rol in. Voor kinderen van 4-8 jaar zijn ouders het grote voorbeeld. Wanneer u praat over emoties, emoties uit en inleeft in de ander leert uw kind dit ook te doen. Een goede emotionele ontwikkeling is positief in het zelfbeeld van uw kind en draagt bij aan de ontwikkeling op andere gebieden. Bijvoorbeeld op het gebied van sociale contacten aangaan en onderhouden. Wanneer emoties hoog oplopen is het soms lastig te begrijpen waar uw kind doorheen gaat of voor uw kind om te begrijpen waar u doorheen gaat. Zowel voor het kind als voor de ouder kan het moeilijk zijn te weten waar de emotie vandaan komt en hoe hier mee om te gaan. Hier ben ik over gaan nadenken en zo is het spel ‘Op de kop!’ ontstaan. Een spel voor ouder en kind! 

Wat houdt het ouder-kindtraject in?

Onder mijn begeleiding spelen jullie, als team, het spel over verschillende emoties. Samen met uw kind stapt u in de achtbaan vol emoties! In deze achtbaan zijn er vier haltes. Bij elke halte vindt u één of meerdere opdrachten die u samen met uw kind uitvoert. Dit zijn allemaal opdrachten die te maken hebben met emoties. Dit begint met het simpel benoemen van de verschillende (basis-) emoties tot het leren inleven in de emotie van de ander. 

Dit betekent dat u als ouder een voorbeeld mag en leert zijn voor uw kind. Spelenderwijs gaat u in gesprek met uw kind over zijn emoties maar ook over eigen emoties. De opdrachten zijn er zo op gemaakt dat u kunt delen over eigen emoties, maar niet dat u een last op uw kind legt met uw emotie. Durft u de rit aan? 

In de praktijk

Het ouder-kindtraject bestaat uit coachingsmomenten alleen met u als ouder en coachingsmomenten met u als ouder en kind. Bij de intake overleggen we hoeveel momenten er nodig lijken te zijn. Voor vragen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Ouder-kind traject; achtbaan vol emoties!

  • Emoties een plaats geven in uw gezin en relatie met uw kind
  • Spelenderwijs leren praten over emoties en emotionele gebeurtenissen met uw kind
  • Kostbare quality-time met uw kind 
  • Gratis en vrijblijvende kennismaking met ouder(s) (evt. zonder kind)
  • Intake en plan van aanpak (zonder kind) 
  • 2-5 coachingsmomenten van min. 30 minuten en max. 60 minuten
  • Telefonisch contactmoment; evaluatie
  • Opvoedhulpje passend bij de leeftijd van uw kind
  • In overleg bij mij of bij u thuis
€545,- incl btw Offerte aanvragen
Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd? Neem hier contact met mij op

Emoties zijn onmisbaar

Ze bieden bescherming, ze maken behoeftes duidelijk, en ze zorgen voor bescherming