0616091350 Instagram Whatsapp
Oudertraject

Oudertraject

Coaching voor ouders

Bij GezinZo staan de ouders centraal. U kunt hier terecht met uw opvoedvragen en uitdagingen waar u zelf niet lijkt uit te komen. Ook denk ik graag met u mee over de visie van uw eigen gezin. Ik bied twee verschillende oudertrajecten aan. 

Oudertraject één: Samen sterk 

Opvoeden is genieten maar ook een hele uitdaging. Bij GezinZo spreken we over opvoedingsuitdagingen. Een opvoedingsuitdaging is een lastige situatie waar u in de opvoeding tegen aanloopt samen met uw kind of kinderen. Waar u een vraag over heeft. Tijdens het opvoeden bent u constant bezig om te ontdekken in welke fase uw kind zit en hoe u hem of haar hierin kan ondersteunen, begeleiden en opvoeden. Er kunnen opvoedingsuitdagingen en vragen op uw pad komen waar u als gezin niet alleen uit komt. Het is dan heel fijn als iemand naast u komt staan. Waar u uw verhaal bij kwijt kunt; zonder veroordeling. En die samen met u gaat kijken naar de uitdaging om hier een weg in te vinden die bij u en uw gezin past. 

Waarom het oudertraject: Samen sterk?

Door afstand te nemen kunt u zich herstellen en een plan trekken hoe om te gaan met de opvoedingsuitdaging. Hier is rust en ruimte voor nodig. Wanneer u zich middenin die lastige situatie bevindt kan dit juist moeilijk zijn. U zit vol met (niet-helpende) gedachten en emoties die de uitdaging onmogelijk doet lijken. Door het oudertraject krijgt u de rust en ruimte om tot nieuwe perspectieven te komen. Samen zetten we een stap terug. Gooien we alles op tafel; uw  gedachten, gevoel, handelen. U stelt van daaruit een concreet doel. Samen gaan we kijken naar een oplossing. Dit doen we aan de hand van uw kracht, vaardigheden en talent. U bent de oplossing! Met mijn kennis en u als ervaringsdeskundige over uw eigen kind gaan we de uitdaging aan.  

Ouders staan centraal 

De coaching is oudergericht in plaats van kindgericht. Bij beide oudertrajecten. Oudergericht wil zeggen dat de ouder het uitgangspunt is tijdens de coaching . Dit houdt in dat ik uit ga van de motivatie en de vaardigheden van de ouders. U heeft het beste met uw kind voor en weet het beste wat bij hem of haar past. Uw inbreng en motivatie, daar bouw ik op voort. Het oudertraject is een plek waar u uw schild mag laten zakken en u zichzelf kunt zijn. Ik kom graag naast u staan. Met aandacht en tijd voor u en uw verhaal. 

Oudertraject twee: vorm visie

De identiteit van uw gezin wordt gevormd door wat u belangrijk vindt en waar u voor staat als ouders.  Ieder gezin heeft zijn eigen waarden en normen, omgang met elkaar en manier van opvoeden. Er is een balans waarin ieder gezinslid zijn plekje heeft en rol inneemt. Door omstandigheden kan deze balans verstoord worden waardoor plekken en rollen veranderen. Of misschien zitten u en uw partner niet op één lijn. Het kan ervoor zorgen dat het gezinsleven als een sleur voelt of als een strijd. Het brengt meer onrust dan rust en blijdschap. Voorbeelden van onrust: een volgende fase van uw kind, komst van een broertje of zusje, drukte, echtscheiding, verhuizing, nieuw samengesteld gezin, een overlijden, etc.. Hoe u hiermee omgaat en wat voor invloed het heeft op de opvoeding en de kinderen heeft alles te maken met uw visie voor het gezin. Stil staan bij die visie, uw gezinsidentiteit, kan helpen om het gezinsleven weer een boost te geven. Om de rust weer terug te laten keren.

 Eerder vergeleek ik het coachingstraject met een APK voor de auto. Wellicht heeft u niet één specifieke opvoedvraag maar heeft u wel de behoefte om de opvoeding, uw gezin en uw ouderschap eens te doorlopen. Zoals bij een APK. Dan kunnen we samen kijken naar de visie voor uw gezin. GezinZo wil ouders helpen om de gezinsidentiteit te vormen of te versterken. Simpel, passend bij de eigen kwaliteiten, uitgangspunten en gezinsleden. Er kan gebruik gemaakt worden van de algemene kennis van mij als pedagoog om het beeld te versterken. Maar het uitgangspunt bent u zelf. We besteden o.a. aandacht aan persoonlijke groei, ouderschapsvaardigheden en uw gezinsprioriteiten. Het oudertraject is ook mooi voor 'newborn' ouders. Start met een duidelijke visie doelgericht aan het gezinsleven.  Groei in ouderschap en gezin zijn!

In de praktijk

Oudercoaching bestaat uit twee verschillende trajecten. Een traject met een specifieke opvoedvraag en een traject gericht op de visie voor het gezin. Hier de praktische informatie over de trajecten.

Oudertraject: Samen sterk

 • Rust en ruimte in lastige opvoedsituatie 
 • Vernieuwd perspectief op de lastige opvoedingsuitdaging
 • Positief en oplossingsgericht opvoedingsuitdaging aangaan
 • Gratis en vrijblijvende kennismaking
 • Intake en plan van aanpak
 • 3 tot 5 coachingsmomenten van min. 60 minuten en max. 90 minuten
 • Telefonisch contactmoment; evaluatie.
 • Opvoedhulpje passend bij de opvoedvraag
 • In overleg bij mij of bij u thuis, ook mogelijk via Skype of Facetime
€545,- incl btw Offerte aanvragen

Oudertraject: Vorm visie

 • Bewust en doelgericht opvoeden; visie vormen voor uw gezin 
 • Meer rust in het gezin en uw relatie
 • Voldoening halen uit gezin en ouder zijn
 • Gratis en vrijblijvende kennismaking
 • Intake en plan van aanpak
 • 2 tot 3 coachingsmomenten van min. 60 minuten en max. 90 minuten
 • Opvoedhulpje naar keuze
 • In overleg bij mij of bij u thuis
€545,- incl btw Offerte aanvragen
Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd? Neem hier contact met mij op

Children are not a distraction from more important work. They are the most important work.

C.S. Lewis